”Älä nyt ainakaan yritystä perusta”

Laser Quality Markings (LQM) juhli lauantaina 8.7.2023 kymmenen vuotista taivaltaan. Kim Nivalinna, omistaja ja ideoiden, myös niiden kaikkein hulluimpien, isä kertoi Laserin kymmenenvuotisen tarinan ja esitteli paikalla olleet vieraat sekä otti vastaan yrittäjäristin.

Työt Nokialla loppuivat, mutta tietotaito ja laserosaaminen oli ei kadonnut minnekään ja sehän piti hyödyntää jotenkin. Pohdittiin vaimon kanssa, että mitäs nyt pitäisi tehdä? Työttömyys ei ollut vaihtoehto, kuten ei myöskään vaimon palkalla eläminen. Siinä kun pohdittiin tulevaisuuden suuntaa, totesi vaimo ”Älä perkele aikaankaan yritystä perusta”. 

Yrityksen perustaminen olikin loistava idea! Ei sen takia, kun vaimo sitä kiroili, vaan siksi että omaa osaamista voisi käyttää hyödyksi ja työllistää itsensä sekä mahdollisesti myös muita. Ei muuta kuin yrittäjäkurssille ja yritystä perustamaan.

Aloitettiin Torpankadulla silkkipainon ja tarrapainon kanssa samoissa tiloissa, sieltä siirryttiin tähän lähelle vähän isompiin tiloihin. Petri Salon Mainosbrodeerauksesta, tuosta naapurista, tuli yhtenä päivänä kysymään, että ”Tiedätkö tarvitseeko joku lisää tilaa, olisi tuossa halli vapaana”. Käsi pystyyn, Laser tarvitsee, koska ihmisiä ja koneita oli tullut enemmän ja samalla lisätilan tarve oli ilmeinen. Siitä saakka on oltu näissä tiloissa eli nyt muutama vuosi. 

Juhlimassa Laserin ensimmäistä kymmentä vuotta olivat: erinäinen määrä sukulaisia, naapureita, kuoroporukkaa, autonkorjaaja, yhteistyökumppaneita, kirjanpitäjä puolisonsa kanssa, kesätyöntekijät, työntekijät ja muut yrityksen henkilöt sekä samoissa tiloissa toimiva toinen yrittäjä, jonka kanssa Laser tekee tiivistä yhteistyötä. 

Pitkiä puheita ei pidetty, mutta kiitoksia sateli niin Kimin isältä kuin Salon Yrittäjät ry:n puheenjohtajan Jukka Alangon luovuttaessa 10 vuoden yrittäjäristi. 

Salon Yrittäjät ry:n puheenjoihtaja Jukka Alanko luovuttaa 10v yrittäjäristin Kim Nivalinnalle, 8.7.2023

”Laser Quality Markings (LQM) on salolainen lasermerkkauksen asiantuntija. Tarjoamme keinot vaativimpienkin merkintöjen toteuttamiseksi. Merkitsemme tuotebrändit ja teollisuusmerkinnät sekä toteutamme haastavat värimerkinnät. Yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella olemme oppineet tunnistamaan alan haasteet ja tarpeet.

Tarkkuus, kestävyys ja laatu ovat ominaisuuksia, joita meiltä odotetaan. Korkeisiin vaatimuksiin vastaaminen on intohimomme. Innostumme uusista haasteista ja haluamme jatkuvasti kehittää tuotteita yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Tukeudumme alan parhaimpiin laitetoimittajiin. Tuotannossa käytämme muun muassa Cajo Technologies Oy:n laitteita ja järjestelmää sekä edustamme heitä Varsinais-Suomessa. Olemme ylpeitä, kun voimme Cajo Technologiesin menetelmän avulla tarjota asiakkaillemme vain parasta – tarkasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti.”

Laser Quality Markings henkilökuntaa vas. Pauli Lehtinen, Kim Nivalinna, Lita Lin. Kuvasta puuttuu Julia Ruostetsaari.

www.lqm.fi