YRITTÄJÄT OTTAA VETOVASTUUN ILTATOREISTA

Iltatori-tapahtumat ovat perinteinen osa Salon kesää. Iltatori on paikka missä tavataan tuttuja, kuunnellaan hyvää musiikkia ja tehdään kauppaa kirppispöytien molemmin puolin. Nämä Salon kesätorstaiset tapahtumat tunnetaan laajalti eri puolilla Suomea ja Iltatorille tullaankin niin läheltä kuin vähän kauempaakin. Visiittiin yhdistetään monta kertaa ostosten tekeminen, joten Iltatorit ovat tärkeitä myös monille kauppiaille.

Iltatorien järjestämisestä vastasi useiden vuosien ajan Suvisalo ry. Viime syksynä saimme sanoma-lehdestä lukea, että Suvisalo ry luopuu tästä toiminnasta. Uutinen sai salolaiset huolestumaan; mistä löytyy uusi järjestäjä, loppuvatko Iltatorit? Salon Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Alanko kertoo tuota uutista aamun lehdestä lukiessaan juuri miettineensä eri vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi, kun Aleksi Burtsov soitti ja ehdotti, että ”aletaan järjestää Iltatoreja”, ja hetken kuluttua soitti Antti Ketonen samalla asialla. Se oli siinä – ydinryhmä oli koossa.

Salon Yrittäjät ry perustaa uuden yhdistyksen, jonka nimeksi tulee Salon Iltatori ry. Yhdistys on voittoa tavoittelematon. Vetovastuun ottavat Ketonen, Burtsov ja Alanko ja Antti Ketonen on lupautunut yhdistyksen puheenjohtajaksi. Iltatoreja on tulevana kesänä (3.6.- 26.8.) 13 kappaletta ja yhdistyksen liikevaihto tullee olemaan 100.000 euron kertaluokkaa. Yhdistyksen aikomuksena on hankkia kullekin Iltatorille yhteistyö-kumppaniksi jokin paikallinen yritys tilaisuuden emännäksi tai isännäksi, joka vastaa illan esiintyjän palkkiosta. Kaupunki on alustavasti luvannut yhdistykselle 40.000 euron suuruisen tukirahan. Salon kaupunginhallitus on kokouksessaan 18.01.2021 hyväksynyt asian. Kaupunginhallituksen tulee vielä hyväksyä kaupungin ja yhdistyksen välinen sopimus ennen sen allekirjoittamista.

Esiintyjälistaa on alustavasti laadittu ja yhteydenottoja on tehty ja saatu. Iltatoreilla nähdään tunnettuja kotimaisia esiintyjiä sekä paikallisia artisteja. Suunnitteilla on myös erilasia teema-iltoja, kuten yhteislaulua, jazz-ilta ja nuorten ilta ja ehkä jotain muutakin uutta. Kirppis- ja muu myyntitoiminta on tarkoitus säilyttää entisellään.

Muutama yritys on jo ilmoittautunut Iltatorien yhteistyökumppaniksi. Lisää kumppaneita kuitenkin vielä tarvitaan. Jos tunnet kiinnostusta, niin ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja saa Jukka Alangolta, puhelin 0400 328018 ja sähköposti jukka.alanko@alanko.net.

Salon Yrittäjät

kuva Anne Nenonen (Suvisalo ry)