Barbecuemiehen Tiktok-vinkit

JJ’s BBQ ravintolan TikTokin somekanavalla on tällä hetkellä yli 30 000 seuraajaa. Ravintolaan

jonotetaan jokaisena aukiolopäivänä. Menestyksen takaa löytyy ravintolayrittäjä Jari-Jukka

Kallunki puolisonsa Marin kanssa.

Kaikki sai alkunsa, kun Kallunki halusi hyvää grillattua lihaa ja valmisti itselleen savustimen

vuonna 2015.

– Itselleni tätä ihan aluksi tein. Lähdin kiertämään tuotteiden kanssa erilaisiin tapahtumiin ja siitä

tämä on pikku hiljaa paisunut, Jari-Jukka Kallunki toteaa. Muutkin halusivat ostaa savustimia

joten Kallunki perusti toiminimen. Yrityksen nimeksi syntyi Jari-Jukasta johdettuna JJ ja BBQ

kuvaamaan pitkäkestoista lihan kypsentämistä. Myös savustetulle lihalle tuli kysyntää. Kallunki

suunnitteli ja valmisti itse peräkärrysavustimen ja lähti myymään savustettua lihaa ensin pieniin

tapahtumiin ja alkoi myöhemmin kietää myös isompia tapahtumia sekä festareita. Huhtikuussa 2019

JJ´s BBQ avasi oman ravintolan Salon Meriniittyyn. Ravintola sai hyvän vastaanoton.

-Meillä oli jo asiakaskuntaa valmiina, kun olimme kiertäneet sen verran. Somen myötä tuli lisää

asiakkaita, Kallunki toteaa.

Maaliskuussa 2020 yritys avasi verkkokaupan vastineeksi ravintoloiden sulkemisille. Tarjolla on

annoksia ja erilaisia savustettuja lihoja, joita voi hakea ravintolasta. Ruokia voi tilata valmiiksi ja

ilmoittaa hakuajan, kun tekee tilauksen tarpeeksi ajoissa viimeistään edellisenä päivänä. Samana

päivänä tilatut ruuat valmistetaan asiakkaan tultua paikalle. Verkkokaupasta tilatut ruuat voi hakea

suoraan jonon ohi.

– Meillä on jokaisena aukiolopäivänä jonoa ja porukkaa riittää, sanoo Kallunki.

Lihat savustetaan pitkällä valmistusajalla yön yli. Illalla menee uuniin seuraavan päivän lihat.

Annokset kootaan mehukkaasta ylikypsästä lihasta, johon lisätään sopivasti lisukkeita ja mausteita.

Kaikki tehdään täällä itse, omien reseptien mukaan emmekä käytä puolivalmisteita. Se myös

maistuu lopputuloksessa. Viikonlopun aikana kuluu mm. 200 kg perunaa, 100 kg kaalia, 50 kg

ruusukaalia ja lihaa 500 kg. Koska annokset vaativat pitkän etukäteisvalmistelun, ravintola on auki

vain kolmena päivänä viikossa, sanoo Kallunki.

Kallunki on pääasiassa itse kassalla ja on huomannut, että sitä arvostetaan. Yrittäjän kanssa

poseeratut kuvat ovat burgerien kanssa haluttuja. Nuoret ja vanhemmatkin asiakkaat ottavat paljon

kuvia ja Kallunki poseeraa mielellään kaikkien asiakkaiden kanssa. Myös julkkikset ovat löytäneet

paikan ja lähtevät mielellään kuviin mukaan. Tästä taas innostuvat asiakkat somessa ja postaukset

leviävät nopeasti. Muusikko Robin innostui mukaan myös videolle, josta tuli yksi suosituimmista

postauksista.

Yritys käyttää markkinointiin ja viestintään pelkästään sosiaalista mediaa. Somen eri kanavat ovat

olleet mukana alusta asti. Ensin otettiin käyttöön Facebook sekä Instagram ja nyt Tiktok.

– Teen sellaista sisältöä, kun itse tykkäisin katsella. Turha sitä stressata. Videoita tehään päivällä

aidoista tilanteista työn ohessa. Aloitin vaan tekemään videoita TikTokkiin ja pikkuhiljaa on

alkanut tulla seuraajia, sanoo Kallunki.

Somen lisäksi ravintola on saanut 5 tähden arvostelut Googlessa ja Tripvisorissa. JJ´s BBQ

ravintolan ovat löytäneet myös turistit ja paikalle tullaan ympäri Suomea.

– Jotkut ovat jopa suunnitelleet lomamatkansa niin, että pääsevät ravintolaan syömään. Viime

viikonloppuna tuli neljä 15-vuotiasta nuorta jätkää Helsingistä junalla tänne burgerille ja lähtivät sitten

takaisin, sanoo Kallunki.

Tällä hetkellä yritys palkkaa lisää työntekijöitä ja suunnitteilla on laajentaa toimintaansa

tulevaisuudessa.

– Hyvin menee eteenpäin ja verkkokauppakin on auttanut asiaa. Pitää pystyä mukautumaan, toteaa

Kallunki.

TikTokiin Kallunki antaa vinkiksi:

– Ole aito ja rehellinen

– Tee sellasista sisältöä, josta itse tykkäät

– Älä turhaa kaunistele asioita

– Hanki hyvät laitteet

JJ’s BBQSmoker Finland

+358 40 763 0263
Web: www.jjsbbq.fi

Shop:www.barbecue.fi

Social media: TikTokInstagramFacebookYoutube

Ravintola: Myllyojankatu 2A, 24100 Salo

Salon Yrittäjät / Anna Purtsi