Salo hankkii tapahtuma kaupungintalolla

Salo hankkii- tapahtuma veti yrittäjiä kaupungintalolle 7.3.2020 Tilaisuuteen osallistui lähes 60 yritystä ja kaupungin eri palvelualueet olivat runsaasti edustettuina.Tilaisuuden avasi kaupungin talousjohtaja Anna-Kristiina Korhonen sekä Salon Yrittjäjien puheenjohtaja Jukka Alanko. Yritysestarinoista vastasivat Evelina Blom Pertinaxista sekä Timo Kaivonen yrityksestä Piiroinen. Alangon, Blomin ja Kaivosen viesti oli kaikilla sama ja jota he painottivat voimakkaasti:

Tärkeää hankkia palvelut ja tuotteet Salosta!

Tilaisuudessa yrittäjillä oli mahdollisuus esittäytyä hissipuheella keskustella kaupungin edustajien kanssa hankintapöydissä. Tilaisuus oli hyvä mahdollisuus verkostoitua myös yrittäjien välillä.

Jukka Alangon puhe:

Kaupunki ja Yrittäjät tekevät yhteistyötä sen tavoitteen eteen, että paikalliset ostajat ja myyjät löytävät toisensa, että kaupungin hankintoja tekevät henkilöt ja salolaiset yrittäjät löytävät toisensa. Kauppaan tarvitaan aina kaksi, joten tavoitteen onnistuminen ei ole kiinni pelkästään ostajista tai pelkästään myyjistä; molempien tahtoa ja työtä tarvitaan.

Tilanne ei ole huonolla tasolla, mutta aina on varmasti parannettavaa – eihän tämä maailma vielä valmis ole. Ja parempaan kannattaakin pyrkiä, sillä asia on äärimmäisen tärkeä. Kun pystymme pitämään työt Salossa, koituu se jokaisen salolaisen eduksi, sillä se lisää työllisyyttä ja verokertymää ja parantaa kuntataloutta.

Ostaminen on nimittäin työllistämistä. Halusimme tai emme, mutta joka kerta kun ostamme jotain, me myös työllistämme. Ostohetkellä me päätämme, kenet me työllistämme.

Asiaa ovat tutkineet mm. Oulun Yliopisto ja VTT. Tutkimusten perusteella ostamisen vaikutukset voidaan kiteyttää siten, että kun jokainen suomalainen ostaa päivässä yhdellä eurolla enemmän kotimaisia tuotteita tai palveluja, on sen vaikutus vuositasolla niin merkittävä, että se tuo Suomeen 30.000 uutta työpaikkaa. Siis yhdellä eurolla saadaan jo 30.000 uutta työpaikkaa.

Laskennallisesti on siis niin, että jos kaikki suomalaiset ostaisivat vain kotimaisia tuotteita ja palveluja, meillä ei olisi työttömyyttä lainkaan. Salon kaupungin vuosihankinnoilla työllisestään n. 2.000 henkilöä.

Minun eräs ystäväni Karia toimii tässä yhteydessä hyvänä esimerkkinä. Kari on nimittäin hyvin tarkka siitä mitä hän ostaa ja mistä hän ostaa ja Kari haluaa pitää omiensa puolta. Kari asuu Salossa, joten hän ostaa katsoen kaiken Salosta. Tällä tavalla Kari ostamalla työllistää meitä salolaisia. Salosta saa kaiken, eikä Karille ole tullut vastaan sellaista tilannetta, että Salosta ei olisi löytynyt jotain tuotetta tai palvelua. Eikä sellaista tilannetta, että muualla tuotettu palvelu olisi parempaa kuin salolainen. Kari onkin sitä mieltä, että osaaminen ei löydy Salon ulkopuolelta, vaan osaaminen löytyy Salosta.
Kari ei ole suinkaan mikään harvinaisuus, tunnen paljon ihmisiä jotka toimivat aivan samoin.

Pidetään mekin omiemme puolta ja pidetään työt ja palvelut Salossa.

Hankinnat ovat tärkeä asia Salon Yrittäjille. Tarvittaessa ja mielellämme me haluamme olla kaikin käytettävissä olevin keinoin apuna siinä, että paikalliset ostajat ja myyjät löytävät toisensa.